Onthulling grafmonument Thomas Tattersall

Een maand later dan gepland, dit i.v.m. de coronacrisis, is op 4 juli jl. het gerestaureerde grafmonument van Thomas Tattersall onthuld. In aanwezigheid van nu levende nazaten van Thomas en genodigden is de afgebroken zuil, symbool voor een vroegtijdig afgebroken leven, onthuld op het Boerenkerkhof aan de Deurningerstraat.
Thomas is in 1887 op 17 jarige leeftijd overleden als gevolg van een trap in de buik tijdens een voetbalwedstrijd tussen PW en FCE.

Klik onderstaande link aan voor een beeldweergave gemaakt door Georges Schafraad:

Restauratie en onthulling graf Tommy Tattersall

Thomas Tattersall
Thomas Tattersall

One thought on “Onthulling grafmonument Thomas Tattersall

  1. Wat een prachtig en bijzonder initiatief. Ik ben een rechtstreekse nazaat van Stephen Tattersall de broer van Thomas. Mijn grootmoeder is Julia Martha Tattersall die getrouwd was met Jan Theodoor Kappelle. Thuis heb ik nog trouwboeken, feestboeken van mijn grootmoeder liggen waarin vele verhalen staan over haar tijd. Mochten jullie geïnteresseerd zijn, laat het me weten.

    Nogmaals prachtig en bijzonder.

    Met vriendelijke groet,
    Joannamiek Kappelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *